Napredni varnostni sistemi

Zagotavljanje varnosti je v poslovnem okolju lahko zapleteno in drago opravilo. Veliko število varnostnih elementov navadno pomeni veliko število vmesnikov, to pa povečuje zahtevnost in možnost napak.

Na kakšen način ga lahko poenostavimo oziroma izboljšamo? Ostaja požarna pregrada še vedno osrednji varnostni element?

Čeprav je koncept razdelitve omrežja na varnostne cone in omejitev prometa med njimi že relativno star, predstavlja v današnjih omrežjih še vedno enega od osnovnih varnostnih mehanizmov. Omenjeni sistemi, ki jim najpogosteje pravimo požarne pregrade, lahko promet omejujejo na robu omrežja ali pa v podatkovnem centru, prav tako pa lahko zagotavljajo le osnovni nivo varnosti z omejevanjem prometa glede na vir ali cilj ali pa zagotavljajo celovito zaščito z omejevanjem prometa na omrežnem, transportnem in aplikacijskem sloju TCP/IP protokolnega sklada.

Požarne pregrade naslednje generacije

Kako lahko s požarnimi pregradami naslednje generacije poskrbimo za visok nivo varnosti v informacijskem sistemu?

Požarne pregrade naslednje generacije predstavljajo zadnjo stopnjo v njihovem razvoju. Funkcionalnosti, ki jih danes le-te lahko zagotavljajo, se tako gibljejo od enostavnega omejevanja prometa glede na vir oziroma cilj, zaključevanja VPN povezav z oddaljenimi omrežji in odjemalci, preprečevanja vdorov (IPS), aplikacijskega nadzora in omejevanja dostopa do spleta, zaščite pred zlonamernimi vsebinami (antivirus, antispyware) in neželeno elektronsko pošto, v nekaterih primerih pa tudi preprečevanje odtekanja podatkov (DLP).

Ključne prednosti integracije cele vrste varnostnih mehanizmov v eni sami napravi so predvsem poenostavitev upravljanja in zmanjšanje operativnih stroškov. 

V podjetju Astec izvajamo storitve implementacije požarnih pregrad z opremo CheckPoint, Palo Alto Networks in Cisco.

Preberi več

Sistemi za preprečevanje vdorov (IPS)

Sistemi za preprečevanje vdorov spremljajo omrežje in aktivnosti na omrežju ter zaznavajo škodljive aktivnosti. IPS sistemi prepoznavajo škodljive aktivnosti, zabeležijo informacije o teh aktivnostih, jih poskusijo preprečiti ali zaustaviti ter o njih poročajo.

V primerjavi s požarnimi pregradami je uporaba namenskih sistemov za preprečevanje vdorov smiselna predvsem v primerih, ko

  • želimo doseči prepustnost, ki je obstoječe požarne pregrade ne morejo zagotoviti, saj ne razpolagajo z ustreznimi viri oziroma licenčna nadgradnja ne bi bila smiselna. Iskanje vzorcev ranljivosti je namreč s stališča sistemskih virov pogosto precej bolj potratno kot golo omejevanje prometa glede na vir oziroma cilj ali aplikacijo.
  • obstoječe požarne pregrade ne omogočajo preprečevanja vdorov oziroma nimajo možnosti pregledovanja želenega prometa (na primer v podatkovnem centru)

 V podjetju Astec na področju sistemov za preprečevanje vdorov delamo z opremo proizvajalcev McAfee in IBM.

Preberi več

DDoS

Z zaščito pred napadi s poplavljanjem in porazdeljenimi napadi s poplavljanjem zagotovite neprekinjeno poslovanje vaše organizacije in okrepite ugled in zaupanje pri strankah.

  • preprečite možnost odpovedi informacijskega sistema
  • zagotovite neprekinjeno poslovanje organizacije s stališča informacijskih virov
  • svojim strankam nudite neprekinjeno storitev

Uporabniki SCADA sistemov z DoS in DDoS zaščito zmanjšate tveganje za izgubo življenj, gospodarsko škodo, izgubo ugleda in strank, ki bi lahko nastali zaradi vdora v sistem.
 

Preberi več
ŽELIM VEČ INFORMACIJ O NAPREDNIH VARNOSTNIH SISTEMIH

Prosimo izpolnite spodnja polja in potrdite obrazec. Astecov svetovalec vas bo kontaktiral v nekaj dneh.

* Ime in priimek:
* Podjetje/Organizacija:
Delovno mesto:
* E-poštni naslov:
* Telefon:
Prijava na e-Varnostne novice:
Sporočilo: