Pregled IT infrastrukture

Menite, da je vaš informacijski sistem ustrezno varnostno zaščiten pred notranjimi in zunanjimi grožnjami? Ena varnostna pomanjkljivost je dovolj, da vaše podjetje izgubi ugled in s tem tudi stranke.

Ob varnostnih napadih na informacijski sistem niso na udaru le vaši podatki, temveč tudi podatki vaših strank. Preprečite nepooblaščene dostope in odpovedi sistemov in zaščitite svoje podatke.


Kaj boste z varnostnim pregledom pridobili?

 • jasno sliko o stopnji varnosti v vaši organizaciji
 • napotke, kako lahko izboljšate stopnjo varnosti
 • zmanjšali boste poslovno škodo ob morebitnem varnostnem incidentu

Po opravljenem varnostnem pregledu prejmete poročilo o odkritih grožnjah in ranljivostih ter napotke, kako lahko odkrite ranljivosti učinkovito odpravite.
 

Kaj narediti, ko že boli?
Rešitev je varnostni pregled po vdoru – storitev, s katero po zaznanem varnostnem incidentu odkrijemo povzročitelja, vzroke in način vdora. Skupaj ocenimo tudi poslovno škodo in odpravimo posledice vdora ter zberemo dokaze, ki omogočajo sodno obravnavo.

Zunanji varnostni pregled

Z zunanjim varnostnim pregledom boste pridobili informacije o poslovni škodi, ki lahko nastane zaradi vdora v vaš sistem od zunaj.

Pri pregledu uporabljamo orodja, ki jih pri svojem delu uporabljajo tudi hekerji. Rezultati zunanjega varnostnega pregleda vam bodo pokazali, do kakšne mere so vaši podatki:

 • vidni – uporabniška imena, naslovi elektronske pošte, znanje skrbnikov, aplikacije ipd.
 • dostopni – spletni strežnik, poštni strežnik, DNS strežnik ipd.
 • zaupni – identifikacija, integriteta, nezmožnost zanikanja
Preberi več

Notranji varnostni pregled

Z notranjim varnostnim pregledom pridobite informacije o stopnji varnosti in ranljivosti sistemov v notranjem omrežju s stališča zunanjega revizorja in hekerja.

Z notranjim varnostnim pregledom pridobite informacije o:

 • zasnovi informacijskega sistema s stališča varnosti
 • konfiguraciji strežnikov in mrežnih naprav s stališča varnosti
 • ustreznosti varnostnih politik požarnih pregrad in sistemov za zaznavanje in preprečevanje vdorov
 • varnostni ustreznosti poslovnih aplikacij
   
Preberi več

Varnostni pregled virtualizacijskega okolja

Z varnostnim pregledom virtualizacijskega okolja preverite, kakšna je stopnja varnosti vaših podatkov v virtualnem okolju, bodisi v zasebnem, hibridnem ali javnem oblaku.

Varnostni pregled mobilnih naprav

Ali tudi v vašem podjetju uporabljate različne mobilne naprave?

Z varnostnim pregledom mobilnih naprav preverite, koliko poslovne škode lahko vašemu podjetju povzročijo varnostno neustrezne mobilne naprave in pomanjkljivo izobraženi uporabniki teh naprav. Pridobili boste informacije o tem, na katerih segmentih omrežja je varnostna politika glede uporabe mobilnih naprav še pomanjkljiva, po katerih poteh lahko preko mobilnih naprav podatkih odtekajo iz podjetja ter predloge, kako lahko pomanjkljivosti in ranljivosti odpravite ter to področje uredite tako, da vaše podjetje zaradi uporabe novih tehnologij ne bo utrpelo poslovne škode.

Preberi več

Varnostni pregled VoIP

Tudi varnost telefonskega sistema je treba redno preverjati.

Napadalci za pridobivanje podatkov uporabljajo tudi VoIP telefonijo, saj se vsi podatki prenašajo digitalno. Preverite, kako varen je vaš telefonski sistem, ali je možno vašim pogovorom prisluškovati, kje podatki preko telefonskega sistema uhajajo iz podjetja, vam dvigujejo stroške in kako to učinkovito preprečiti.

Preberi več

Varnostni pregled iz oblaka - asSERT

Z varnostnim pregledom iz oblaka lahko varnost informacijskega sistema redno spremljate tudi sami.

Avtomatizirano orodje spremlja dogajanje na strežnikih in napravah ter beleži odklone, ki jih spremljate v rednih avtomatsko generiranih poročilih. Orodje vam omogoča, da pravočasno zaznate odklone v delovanju vašega informacijskega sistema in tako pravočasno preprečite škodo, do katere bi prišlo ob daljših napadih na vaš informacijski sistem. Če v poročilu opazite odklon, pokličite svetovalca za informacijsko varnost, ki vam bo predlagal, kako lahko ranljivost odpravite.

Preberi več
ŽELIM VEČ INFORMACIJ O VARNOSTNEM PREGLEDU

Prosimo izpolnite spodnja polja in potrdite obrazec. Astecov svetovalec vas bo kontaktiral v nekaj dneh.

* Ime in priimek:
* Podjetje/Organizacija:
Delovno mesto:
* E-poštni naslov:
* Telefon:
Prijava na e-Varnostne novice:
Sporočilo: