Optimizacija omrežja WLAN

Brezžična omrežja so s poplavo pametnih telefonov in tablic pri uporabnikih postala priljubljen in velikokrat tudi edini način dostopa do internetnega omrežja.

Za uporabnike, tako doma kot na delovnem mestu, brezžična omrežja nikakor niso le počasna in nezanesljiva tehnologija, temveč zelo zanesljiva omrežja, ki omogočajo hitrosti prenosa do 900 Mbit/sek na bazno postajo.

Vse bolj je prisoten tudi trend BYOD (Bring Your Own Device), pri katerem uporabniki na delovnem mestu za izvajanje službenih nalog koristijo lastne naprave, ki za dostop do omrežja potrebujejo zmogljivo brezžično omrežje. Hkrati je v podjetjih vse več poslovnih partnerjev in gostov, ki potrebujejo dostop do internetnega omrežja, ki mora biti popolnoma ločeno od našega poslovnega omrežja.

Glede na strmo rast števila Wi-Fi brezžičnih naprav in vse večjo nujnost zmogljivega brezžičnega omrežja prestavlja vpeljava varnega brezžičnega omrežja konkurenčno prednost ter višji ugled podjetja.

Upravljana omrežja iz oblaka

Se sprašujete, kakšne so prednosti, če je vaše omrežje upravljano iz oblaka?

Enostavno in pregledno upravljanje brezžičnega omrežja v oblaku nam daje vrsto prednosti pred "običajnim" brezžičnim omrežjem:

  • povečanje produktivnosti in odzivnosti uporabnikov
  • manjši stroški žične infrastrukture
  • hitra in enostavna postavitev omrežja na stalnih ali začasnih delovnih prostorih ali na prireditvah
  • za goste ali poslovne partnerje uporabniško prijazen in za organizacijo varen dostop do interneta
  • vpeljava novih inovativnih storitev (lokacijske storitve, VoIP preko Wi-Fi)
  • omogočen BYOD - Bring Your Own Device, ki omogoča, da uporabniki na delovnem mestu za izvajanje službenih nalog koristijo lastne naprave (pametni telefoni, tablice)
  • promocija podjetja
     
Preberi več