Konsolidacija malih lokacij

Imate lokacijsko razvejano organizacijo? Imate veliko stroškov z upravljanjem oddaljenih lokacij? Potem razmislite o konsolidaciji oddaljenih lokacij.

Zakaj? IT okolje se je spremenilo. Če smo včasih govorili, da moramo imeti strežnik na vsaki oddaljeni lokaciji, saj nismo zaupali prenosnim potem ali hitrosti prenosa, je zdaj drugače. Zdaj imamo zanesljive in velikokrat tudi redundančne povezave med osrednjim podatkovnim centrom in oddaljenimi lokacijami. Drobitev IT infrastrukture pomeni precej več vzdrževanja, upravljanja in operativnih stroškov delovanja razvejanega sistema.


Centralizacija je v besednjaku IT dobra beseda. Pomeni povečanje učinkovitosti, povečanje izkoriščenosti, hitrejši odziv, manjše stroške vzdrževanja, lažje upravljanje in še bi lahko naštevali.


Dostop do informacijskih virov organizacije je v današnjih časih potreben tudi izven delovnega mesta predvsem pa tudi iz drugih naprav, ki niso del organizacije. Pri tem ne želimo povečati tveganja pri dostopih do informacijskih virov, ampak želimo še naprej zagotavljati zastavljeno varnostno politiko in varovanje podatkov organizacije. Z enotno vstopno točko lahko zagotovite širok nabor funkcionalnosti in preverjanje naprav pri dostopih v omrežje, pri tem pa zadostite zastavljenim ciljem varnostne politike organizacije.


Kaj vam centralizacija IT storitev omogoča?

 • vzdrževanje zastavljene varnostne politike, ki upravlja z dostopom do aplikacij in informacijskih virov
 • vpeljavo več nivojske avtentikacije, in s tem višjo varnost dostopa do podatkov
 • varovanje občutljivih informacij pred neavtoriziranim dostopom z vpeljavo poslovnih varnostnih politik organizacije
 • prilagoditev pogleda in uporabe portala glede na potrebe in želje organizacije
 • preverjanje skladnosti naprav s pomočjo internih politik ali z NAP tehnologijo
 • enoten način dostopa do različnih tipov aplikacij z enotno prijavo (SSO)
 • federacijo (varno sodelovanje) s podobnimi sistemi preko meja organizacije z uporabo tehnologije ADFS
 • transparentno povezovanje do virov organizacije z računalnikov organizacije
 • varen dostop do objavljenih terminalskih storitev
   

Virtualizacija

Prvo polovico dela pri konsolidaciji malih lokacij morate narediti doma, v podatkovnem centru.

Govorimo o centralizaciji podatkov, ureditvi skupnega imenika uporabnikov, prenosu vseh storitev v centralni podatkovni center. Brez virtualizacije tu ne bo šlo. Virtualizacija strežniških virov vam omogoča prihranke pri nakupu nove strežniške opreme, prihranke pri nakupu licenc za strežniške operacijske sisteme, prihranke pri porabi električne energije in stroških hlajenja in še bi lahko naštevali.

Preberi več

VDI in terminalski dostopi

Drugo polovico dela pri konsolidaciji malih lokacij morate narediti pri uporabnikih. Podatkovni center je urejen, virtualizacija storitev opravljena, zdaj se lahko lotite še »umazanega« dela projekta konsolidacije – uporabniškega dela.

Izpeljite centralizacijo do konca – virtualizirajte še uporabnike! Govorimo o virtualizaciji uporabniških profilov, o virtualizaciji delovnih postaj, o tehnologiji VDI in o terminalskih dostopih. Razlika je majhna, a očitna, tudi s stališča uporabniške izkušnje.

Preberi več

Oddaljeni dostopi

Dostop do informacijskih virov organizacije je v današnjih časih potreben tudi izven delovnega mesta predvsem pa tudi iz drugih naprav, ki niso del organizacije.

Pri tem ne želimo povečati tveganja pri dostopih do informacijskih virov, ampak želimo še naprej zagotavljati zastavljeno varnostno politiko in varovanje podatkov organizacije. Z enotno vstopno točko lahko zagotovite širok nabor funkcionalnosti in preverjanje naprav pri dostopih v omrežje, pri tem pa zadostite zastavljenim ciljem varnostne politike organizacije.

Preberi več